Коломийський вісник

Преосвященний Владика Юліан взяв участь у першому засіданні проєкту «Не загубімо людину в цім шаленім світі»

31 серпня 2021 року, в конференц-залі Коломийського ліцею №8, в рамках проєкту «Не загубім людину в цім шаленім світі», відбулася перша зустріч представників міської влади, духовенства, працівників служби у справах дітей, управління освіти, директорів ліцеїв, гімназій та учителів християнської етики, з метою обговорення теми: «Роль духовенства у вихованні підростаючого покоління».

На запрошення організаторів в обговоренні, в якості співдоповідача, взяв участь Керуючий Коломийською Єпархією, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан.

Спочатку слово мали: модератор зустрічі Галина Досин та начальник служби у справах дітей Коломийської міської ради Ігор Івахнюк.

Опісля з доповіддю виступили представники духовенства: Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, Єпископ Василій (Івасюк) УГКЦ, Єпископ-помічних Львівської Архідієцезії РКЦ Едвард Кава.

Звертаючись у свою чергу до присутніх Владика Юліан зазначив, що тема, яка була вибрана для обговорення є вічною. Він звернув увагу на те, що духовенство постійно опікується духовним станом молоді й робить усе можливе, щоб українська молодь була високоморальною та патріотичною. Також Архієрей навів приклади, як змінилися цінності й поведінка сучасного молодого покоління та спробував пояснити причини таких, інколи  негативних змін.

«Не потрібно ділитися на конфесії, особливо коли мова йде про спільну благу ціль – виховання молодого покоління на засадах духовності та християнської моралі, адже духовні й моральні основи для всіх християнських конфесій є одними й тими ж», – висловив свою думку Архіпастир.

Також слово на зустрічі мали: Коломийський міський Голова Богдан Станіславський та начальник управління освіти Коломийської міської ради Любомир Бордун.

За підсумками зустрічі були прийняті рішення: забезпечити проведення священиками щотижневих виховних годин, індивідуальних бесід з дітьми, групових занять та виступів; забезпечити індивідуальну роботу священиків із батьками, особливо тими, діти яких перебувають в СЖО; направити міському голові лист за підписом усіх єпископів з проханням впровадження уроку християнської етики в усіх ліцеях та гімназіях, як одного з основних предметів, використовуючи досвід Тернопільської, Львівської та Чернівецької областей; зобов’язати директорів забезпечити 1 день в тиждень для виховної (індивідуальної, колективної) роботи священиків у ліцеях та гімназіях; запровадити тісний зв’язок між учителями християнської етики та священиками, щоб вони відчували себе не конкурентами, а активними (незамінними) помічниками; службі в у справах дітей модернізувати підходи до проведення виховної роботи з використанням індивідуальних, колективних та масових форм організації роботи; покращення профілактичної роботи по запобіганню нових проявів негативних явищ в тісній співпраці з усіма зацікавленими сторонами; створити робочу групу з числа представників ССД, управління освіти та священиків усіх конфесій, в кількості 7-9 чоловік, для координації дій, прийняття рішень, контролю за виконанням, раніше прийнятих, зобов’язань, втілення нових форм та методів роботи, визначення тем для подальшого обговорення, висвітлення позитивного досвіду; розіслати в 3-х денний термін зацікавленим сторонам для тижневого доопрацювання і внесення поправок.

Преосвященного Владику Юліана на конференції супроводжували: благочинний Коломийського міського благочиння митр. прот. Василь Мізюк; керівник Єпархіального відділу по взаємодії з навчально-освітніми та виховними закладами прот. Мирослав Пушкарук; ієрей Юрій Кадинський та протодиякон Антон Трачук.

Джерело

Short URL: http://www.kolvisnyk.com/?p=1000

Posted by on Вер 8 2021. Filed under ВСІ ВІСТІ, НОВИНИ ЄПАРХІЇ, ПОДІЇ ЦЕРКОВНОГО ЖИТТЯ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Останні публікації

Featured Links

    Пошук в архіві

    Пошук за датою
    Пошук за категорією
    Пошук з Google
    Увійти | Designed by Gabfire themes