Коломийський вісник

Преосвященний Владика Юліан взяв участь у звершенні Архієрейської хіротонії Єпископа Богородчанського Феогноста

12-13 лютого 2022 року, в Свято-Михайлівському Золотоверхому Кафедральному Соборі, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, взяв в участь в урочистих богослужіннях, які очолив Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, під час яких архімандрита Феогноста (Бодоряка) було наречено та рукоположено у сан Єпископа Богородчанського, вікарного архієрея Івано-Франківсько-Галицької Єпархії.

12 лютого, в суботу вечором, Керуючий Коломийською Єпархією співслужив Предстоятелю Православної Церкви України за Всенічним бдінням та взяв участь в нареченні архімандрита Феогноста (Бодоряка) на Єпископа Богородчанського.

13 лютого, в неділю про митаря і фарисея, Преосвященний Владика Юліан співслужив  Його Блаженству за Божественною Літургією.

Також за урочистим богослужінням Блаженнійшому Митрополиту Епіфанію співслужили: Митрополит Вінницький і Барський Симеон, Митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф, Митрополит Сімферопольський і Кримський Климент, Митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, Архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, Архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, Архієпископ Вишгородський Агапіт,Єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло, братія монастиря та запрошене духовенство.

Після прочитання Євангелія Митрополит Епіфаній виголосив Першосвятительське слово проповіді.

Також під час Божественної Літургії лунала Всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).

Наприкінці богослужіння Предстоятель Помісної Української Православної Церкви звернувся до нового співбрата Єпископа Феогноста з настановчим словом та вручив йому архієрейський жезл.

За урочистою Божественною Літургією також молились: член Єпархіальної ради Коломийської Єпархії Дмитро Дмитрович Нагірняк та віряни Коломийської Єпархії.

Джерело

Short URL: http://www.kolvisnyk.com/?p=1167

Posted by on Лют 13 2022. Filed under ВСІ ВІСТІ, ПОДІЇ ЦЕРКОВНОГО ЖИТТЯ, ЦЕРКВА В УКРАЇНІ ТА СВІТІ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Останні публікації

Featured Links

    Пошук в архіві

    Пошук за датою
    Пошук за категорією
    Пошук з Google
    Увійти | Designed by Gabfire themes