Коломийський вісник

Молитовне відзначення Дня Народження та Тезоіменитства Преосвященного Владики Юліана

29 березня 2022 року, у вівторок четвертого тижня Великого Посту, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, відслужив Подячний Молебень, молитовно відзначивши День свого Народження і Тезоіменитства.

Під час богослужіння молились: священнослужителі Коломийської Єпархії, представники влади, парафіяни.

Після відпусту від імені духовенства Коломийської Єпархії Правлячого Архієрея із Днем Народженнята Тезоіменитства привітав митр. прот. ЮрійБровчук, виголосивши вітальне слово та вручив величний букет троянд і святу просфору. Також Його Преосвященство привітав благочинний Горденківського благочиння митр. прот. Богдан Мороз.

Опісля Правлячого Архієрея із Днем Народження і Тезоіменитства привітали: очільники органів влади, керівництво силових структур, благодійники й меценати, парафіяни Кафедрального Собору, інтелігенція, представники місцевих ЗМІ та громадськість.

У свою чергу Преосвященний Владика Юліан звернувся до присутніх зі словом, у якому зазначив, що війна навчила нас цінувати життя: “Часто у суєті земного життя ми забуваємо про рідних, близьких та друзів, думаючи, що ще знайдемо для них час. І так проходить наше життя. Як важливо сказати те, що так хотілося сказати, зробити те, що так хотілося зробити, не відкладаючи на пізніше”.

Преосвященний Владика зазначив, що в цей день він мав намір лише помолитися без будь-якої святкової торжественності, але водночас подякував усім, хто прийшов його привітати: “Наша сьогоднішня молитва за мир і перемогу. Кожен із нас в міру своїх сил та можливостей наближає цю бажану перемогу”.

“Напевно всі ми хочемо зрозуміти суть цієї війни. З духовної сторони ми розуміємо її так: це війна добра і зла, темряви й світла, це війна ворога роду людського проти Божого народу – дітей Божих. Ми повинні пам’ятати, що ніколи ще зло не перемагало добро. Там, де добро, світло, святість, молитва – там є Господь. Все в Його руках. Що не можливе для людей, те можливе для Бога. І війна по волі Йог може несподівано завершитися.

Ніщо не може зупинити схід сонця, енергію його світла та тепла. Ніщо не зможе зупинити правди та нашої перемоги”, – наголосив Архіпастир.

Також Преосвященний Владика подякував усім за щирі слова привітання та спільну молитву.

На завершення Його Преосвященство подав присутнім своє архіпастирське благословення.

Джерело

Short URL: http://www.kolvisnyk.com/?p=1214

Posted by on Бер 31 2022. Filed under ВСІ ВІСТІ, НОВИНИ ЄПАРХІЇ, ПОДІЇ ЦЕРКОВНОГО ЖИТТЯ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Останні публікації

Featured Links

    Пошук в архіві

    Пошук за датою
    Пошук за категорією
    Пошук з Google
    Увійти | Designed by Gabfire themes