Коломийський вісник

Правлячий Архієрей очолив молитовне зібрання “Пресвята Богородиця єднає в молитві”

8 травня 2022 року, в неділю жінок-мироносиць, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, на кордоні сіл Торговиця та Вербівці, Городенківської територіальної громади, взяв участь у молитовному зібранні “Пресвята Богородиця єднає в молитві”, де біля скульптурного зображення Матері Божої, у співслужінні духовенства, традиційно очолив Молебень до Пресвятої Богородиці.

Біля місцевої Святині Архіпастиря з короваєм та квітами зустріли: благочинний Городенківського благочиння митр. прот. Богдан Мороз з духовенством, діти, молодь та мешканці довколишніх сіл.

За богослужінням Керуючому Коломийською Єпархією співслужили: благочинний Городенківського благочиння митр. прот. Богдан Мороз, благочинний Печеніжинського благочиння митр. прот. Юрій Ужитчак, митр. прот. Іван Буряк, митр. прот.  Микола Симчич, митр. прот. Михайло Гуменяк, митр. прот. Богдан Войтишин, митр. прот. Ігнатій Липка (УГКЦ), митр. прот. Микола Кравчук, митр. прот. Ярослав Олійник, митр. прот. Михайло Возняк, митр. прот. Іван Осадчук, митр. прот. Іван Терновський, прот. Василь Барчинський, прот. Олексій Мороз, прот. Іван Мороз, прот. Ігор Івасютин, прот. Володимир Молявчик, ієрей Михайло Терновський, ієрей Василь Марковський, ієрей Тарас Гуменяк та протодиякон Антон Трачук.

Разом із численними вірянами, свої молитви до Матері Божої підносили: Городенківський міський Голова Богдан Кобилянськиий з родиною; член Єпархіальної ради Коломийської Єпархії, доктор історичних наук, професор Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника Василь Васильович Марчук з родиною; член Єпархіальної ради Коломийської Єпархії, відомий благодійник Дмитро Дмитрович Нагірняк з родиною; благодійник Дмитро Дмитрович Боднарчук.

Після відпусту Його Преосвященство виголосив повчальну проповідь, в якій зазначив: “За доброю уже традицією ми зібралися на цьому святому і пам’ятному місці, щоб разом спільною молитвою, нашими проханнями, які сьогодні, звичайно, піднесенні за мир і перемогу, звернутися до нашого Небесного Отця і попросити в Нього благословення, ласки й заступництва. Сьогодні, в День жінок-мироносиць, в день жінки-християнки, в День матері, ми прийшли до нашої спільної Небесної Матері – Пречистої Діви Марїі, щоб усім разом приступити під Її Небесний молитовний Покров і заступництво”.

Також Архіпастир зазначив, що сьогодні всі ми перебуваємо в Хресній дорозі, весь український народ проходиться свою Голгофу і сьогодні кожен із нас підтверджує свою відданість і свою вірність  Господу нашому Ісусу Христу і Його Пречистій Матері, адже Вона сьогодні, як наша Небесна Матір зібрала нас тут щоб благословити.

“Як і Христос переніс Хресні страждання, смерть і Воскрес із мертвих, щоб дарувати нам всім життя вічне, так само й Україна воскресне і підійметься, переможе і запанує мир. І ми до цього  прикладаємо чималих зусиль. Кожен на своєму місці став тим воїном і волонтером. Кожен з нас молиться і просить, працює і трудиться для того, щоб наблизити перемогу, для того, щоб на нашій землі запанував мир і Україна могла ствердитися, як процвітаюча Держава, а український народ, як вільний європейський народ”, – наголосив Правлячий Архієрей.

Також  Владика Юліан подякував духовенству та вірним за спільну молитву, а також Василю Васильовичу Марчуку за підтримання благочестивої традиції – урочистого богослужіння в цей день.

На завершення духовного свята Єпископ Юліан окропив усіх присутніх освяченою водою та подав своє архіпастирське благословення.

Опісля всі присутні хресною ходою вирушили до пам’ятного знаку воїнам ОУН-УПА, де Керуючий Коломийською Єпархією, у співслужінні духовенства, звершив Панахиду за загиблими Героями України, які віддали своє життя за волю і незалежність нашої Держави, а особливо за воїні, які героїчно загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.

Джерело

Short URL: http://www.kolvisnyk.com/?p=1263

Posted by on Тра 9 2022. Filed under ВСІ ВІСТІ, НОВИНИ ЄПАРХІЇ, ПОДІЇ ЦЕРКОВНОГО ЖИТТЯ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Останні публікації

Featured Links

    Пошук в архіві

    Пошук за датою
    Пошук за категорією
    Пошук з Google
    Увійти | Designed by Gabfire themes