Коломийський вісник

Керуючий Коломийською Єпархією взяв участь у засіданні Архієрейського Собору Православної Церкви України

24 травня 2022 року, в Митрополичому домі при Соборі Святої Софії у Києві, під головуванням Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, відбувся Архієрейський Собор Помісної Української Православної Церкви.

В роботі Архієрейського Собору взяв участь Керуючий Коломийською Єпархією, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан.

Участь у Соборі також взяла повнота архієреїв Православної Церкви України, за виключенням відсутніх з об‘єктивних причин.

На початку засідання Предстоятель виступив із доповіддю про діяльність від часу попереднього Собору (15 грудня 2020 р.) та оцінками й пропозиціями щодо подальшої праці з розбудови Помісної Церкви, після чого відбулося соборне обговорення актуальних питань порядку денного.

У підсумку Архієрейський Собор ухвалив відповідні постанови. Зокрема, Собор закликав Боже благословення на Збройні сили України та всіх її захисників, на Президента, державну і місцеву владу та на весь український народ і просить у Всевишнього наблизити перемогу над російським агресором та досягнення справедливого миру.

Собор затвердив всі рішення, в тому числі судові, ухвалені Священним Синодом УПЦ (ПЦУ) за період з попереднього засідання, відображені в синодальних документах та повторно засвідчив бажання і готовність нашої Помісної Церкви розпочати діалог, задля досягнення єдності українського православ’я навколо Київського престолу на засадах Томосу про автокефалію. З цього приводу було ухвалено відповідне Звернення до ієрархів, духовенства та вірних в юрисдикції Московського патріархату в Україні.

Окрім того, Архієрейський Собор попросив Предстоятеля звернутися до Вселенського Патріарха та Предстоятелів Помісних Церков щодо притягнення Російського патріарха Кирила до канонічної відповідальності та позбавлення його Патріаршого престолу за поширення єретичного етнофілетичного вчення на основі ідеології «русского міра», надання «благословення» російським військам на війну в Україні, яка продовжує спричиняти руйнування та численні жертви, а також за провокування схизми в Церкві, зокрема через створення на канонічній території Олександрійського Патріархату «єпархій РПЦ».

Після закінчення засідання Архієрейського Собору, Преосвященний Владика Юліан молився під час Молебню, який очолив Предстоятель Православної Церкви України у Соборі Святої Софії Київської.

Також разом з Предстоятелем молився єпископат ПЦУ з усієї України та запрошене духовенство.

Під час богослужіння лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів.

На завершення Митрополит Епіфаній возніс Молитву про звільнення України від нашестя чужинців.

Джерело

Short URL: http://www.kolvisnyk.com/?p=1294

Posted by on Тра 25 2022. Filed under ВСІ ВІСТІ, ПОДІЇ ЦЕРКОВНОГО ЖИТТЯ, ЦЕРКВА В УКРАЇНІ ТА СВІТІ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Останні публікації

Featured Links

    Пошук в архіві

    Пошук за датою
    Пошук за категорією
    Пошук з Google
    Увійти | Designed by Gabfire themes