Коломийський вісник

Урочисте Архієрейське богослужіння у Храмі села Гринява

18 вересня 2022 року, в неділю 14-ту після П’ятидесятниці, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, із Архіпастирським візитом відвідав Храм Успіння Пресвятої Богородиці села Гринява, Верховинського благочиння, де, у співслужінні духовенства, очолив Архієрейську Божественну Літургію.

Правлячого Архієрея з короваєм, квітами та віршованими привітаннями зустріли чисельні парафіяни й гості Храму, а діти, встеляючи Архіпастирю дорогу пелюстками квітів, під мелодійний передзвін, провели до Святині.

У притворі Храму Його Преосвященство зустрів настоятель Храму прот. Ігор Фенчук та запросив очолити торжественне богослужіння.

Перед початком богослужіння Владика Юліан звершив освячення оновлених: Престолу, іконостасу та внутрішніх розписів Храму.

Керуючому Коломийською Єпархією за святковою Божественною Літургією співслужили: настоятель Храму Вознесіння Господнього села Грамотне та Храму Святого Великомученика Юрія Переможця села Голошино митр. прот. Семен Перва; настоятель Храму Архістратига Михаїла села Черемошна та Храму Трьох Святителів села Біла Річка митр. прот. Василь Попадюк; настоятель Храму Святителя Миколая Чудотворця села Стебні прот. Михайло Ливак; настоятель Храму Вознесіння Господнього села Устеріки прот. Петро Данильчик; настоятель Храму Успіння Пресвятої Богородиці села Гринява та Храму Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого села Пробійнівка прот. Ігор Фенчук; прот. Роман Сусак та протодиякон Антон Трачук.

Під час урочистого богослужіння також молився Голова Білоберізької територіальної громади Іванюк Дмитро Іванович.

На Малому вході, з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України, Його Преосвященство нагородив прот. Ігоря Фенчука правом носіння Хреста з прикрасами.

Після відпусту Єпископ Юліан виголосив зворушливу проповідь, в зазначив: “Сьогодні ми дякуємо нашому Небесному Творцеві за велику благодать, любов, дар та за можливість єдиною родиною, в цей важкий для  України час, зібратися під склепінням цього прекрасного Храму, щоб віддати честь і хвалу Богові”.

Говорячи про Євангельську притчу про запрошених на весільний бенкет, Преосвященний Владика зауважив: “Тлумачачи цю притчу, деякі святі отці під весільною Трапезою розуміли Царство Небесне, під господарем – Господа нашого Ісуса Христа, а людьми, які відмовилися від запрошення – ізраїльський народ. Ця притча також стосується кожного з нас, адже кожної неділі та свята Господь готує нас до цього весільного бенкету – присутністю на Божественній Літургії. Той хто відмовляється від цього запрошення – той відмовляється від самого Царства Божого”.

Звертаючись до парафіян, Правлячий Архієрей подякував їм за прийняття важливого рішення про входження до Православної Церкви України, яка є визнаною, незалежною, канонічною, а також історичною церквою нашого народу: “Чи може людина віруюча, яка вважає себе православною, творити страшні беззаконня: підняти руку на дитину, на жінку, на свого брата, яким вони себе вважали?  Чи може забрати чиєсь життя та взагалі зазіхати на чуже? Це не може вчинити людина, яка є християнином. Це не може бути людина, яка хоч раз чула слово Боже та хоча б раз промовила молитву. Такі звірства можуть чинити лише безбожники. Сьогодні ми розуміємо, що ця отрута сталась через московську пропаганду, яка отруює усе навколо та ще, на жаль, продовжує діяти в серцях багатьох українців. Але ми віримо й сподіваємось, що Господь відкриє їм очі і вони навернуться до правдивої Церкви, яка несе любов та проповідує Слово Боже, а не політичну ідеологію”…

“Сьогодні також лунає наша молитва за мир, спокій та за повернення наших воїнів до своїх домівок цілими і неушкодженими. І сьогодні Ваша громада перебуває у великій скорботі тому, що проводжає в останню дорогу свого славного сина. Ми сьогодні приносимо свої співчуття всім рідним через цю велику втрату”, – наголосив Архіпастир.

Звертаючись до настоятеля, Єпископ Юліан привітав  його з 11-ю річницею дияконської хіротонії та з отриманням великої богослужбової нагороди, подякувавши йому за вміле  адміністрування.

Далі, з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, Керуючий Коломийською Єпархією нагородив релігійну громаду Храму та колектив Білоберізького ліцею Благословенними Митрополичими Першосвятительськими Грамотами.

Подяками Єпархіального Управління Преосвященний Владика нагородив:  церковний Хор, Дроняка Павла Дмитровича та Комана Василя Миколайовича.

У свою чергу настоятель Храму прот. Ігор Фенчук висловив вдячність Архіпастирю за візитацію, щиру молитву, мудрі слова повчання та вручив святу просфору та букет квітів.

Завершилось урочисте богослужіння уставним Многоліттям та спільною світлиною.

Short URL: http://www.kolvisnyk.com/?p=1479

Posted by on Вер 20 2022. Filed under ВСІ ВІСТІ, НОВИНИ ЄПАРХІЇ, ПОДІЇ ЦЕРКОВНОГО ЖИТТЯ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Останні публікації

Featured Links

    Пошук в архіві

    Пошук за датою
    Пошук за категорією
    Пошук з Google
    Увійти | Designed by Gabfire themes