Коломийський вісник

Подячний молебень з нагоди 50-ліття секретаря Єпархіального Управління митр. прот. Юрія Бровчука

17 листопада 2022 року, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, у співслужінні духовенства, очолив Подячний Молебень з нагоди 50-ліття  секретаря Єпархіального Управління, настоятеля Храму Різдва Пресвятої Богородиці села Слобода митр. прот. Юрія Бровчука та нагородив його високою церковною нагородою.

Керуючому Коломийською Єпархією за богослужінням співслужили: секретар Єпархіального Управління митр. прот. Юрій Бровчук; благочинний  Коломийського благочиння митр. прот. Михайло Сметанюк; митр. прот. Тарас Мойсюк; митр. прот. Юрій Гушул; митр. прот. Володимир Левицький; митр. прот. Роман Лазарук; прот. Василь Ткачук; прот. Микола Глушак; керівник прес-служби Коломийської Єпархії прот. Віталій Козак;  прот. Микола Грицанюк; прот. Іван Ільчишин; завідувач канцелярії Єпархіального Управління ієрей Іван Венгрин та протодиякон Антон Трачук.

Після відпусту Правлячий Архієрей  звернувся до присутніх зі словом, у якому привітав секретаря Єпархіального Управління митр. прот. Юрія Бровчука із Днем Народження та 50-літнім Ювілеєм, побажавши йому Господніх милостей, духовної радості та  кріпості душевних і тілесних сил для подальшого плідного служіння Церкві Христовій.

Його Преосвященство зазначив, що стосовно кожної людини діє благий Промисел Божий, Який свого часу покликав отця Юрія в молодому віці стати на шлях священнослужіння, яке він до сьогоднішнього дня несе з великим  достоїнством: “Вже у юному віці в своїй душі Ви почули заклик Спасителя, Який,  як і Апостола Петра кликав: “Симоне Іонин! Чи любиш ти Мене?…Паси вівці Мої” (Ів. 15-17) та стали пастирем Церкви Христової у час, коли це покликання вимагало великого подвигу віри та міцного характеру. Ви докладали та докладаєте багато зусиль для розвитку й процвітання Коломийської Єпархії, будучи секретарем Єпархіального Управління. Також  Ви брали участь в Об’єднавчому Соборі Українського Православ’я і по особливому раділи, коли здійснилася  мрія багатьох поколінь українців – було надано Томос про автокефалію Української Помісної Православної Церкви”.

Архіпастир наголосив, що праця секретаря Єпархіального Управління є особливою і вимагає багато знань, умінь та досвіду, які отець Юрій має та вміло застосовує, допомагаючи Правлячому Архієрею.  

Також Єпископ Юліан відзначив у отця Юрія ті особливі якості, які також повинен мати та розвивати кожен священнослужитель: велика скромність, жертовність, щирість, справедливість, розсудливість та небайдужість.

Далі, з благословення Предстоятеля Православної Церкви України, Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, Єпископ Юліан нагородив митр. прот. Юрія Бровчука високою церковною нагородою – Орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого, а також вручив унікальну ікону ручної роботи – копію ікони Святого Великомученика Юрія Переможця, яка зображена у Кафедральному Соборі та вручив букет троянд і святу просфору.

Після цього Ювіляра привітали: заступник начальника управління культури, національностей та релігій, начальник відділу у справах національностей та релігій Івано-Франківської обласної військової адміністрації Тетяна Лапка та головний спеціаліст у справах національностей та релігій Івано-Франківської ОВА Уляна Бибик, які вручили митр. прот. Юрію Бровчуку Грамоту Голови Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлани Онищук; Коломийський міський Голова Богдан Станіславський, який нагородив Грамотою Коломийської міської ради та Голова Печеніжинської територіальної громади Ігор Довірак, вручивши Подяку за заслуги перед Печеніжинською громадою. Також представники Коломийської районної військової державної адміністрації вручили спільну Подяку голів районної адміністрації та районної ради.

Опісля секретаря Єпархіального Управління привітали парафіяни та дитячий хор Храму Різдва Пресвятої Богородиці села Слобода, Печеніжинського благочиння під керівництвом Віталії Лазарук-Шепетюк.

У свою чергу священик-ювіляр подякував Архіпастирю за молитву, щирі слова вітань і побажань та високу церковну нагороду.

Цього дня секретаря Єпархіального Управління вітали: рідні, друзі, колеги   та парафіяни.

Завершилось богослужіння уставним Многоліттям.

Short URL: http://www.kolvisnyk.com/?p=1558

Posted by on Лис 18 2022. Filed under ВСІ ВІСТІ, НОВИНИ ЄПАРХІЇ, ПОДІЇ ЦЕРКОВНОГО ЖИТТЯ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Останні публікації

Featured Links

    Пошук в архіві

    Пошук за датою
    Пошук за категорією
    Пошук з Google
    Увійти | Designed by Gabfire themes