Коломийський вісник

Архієрейське богослужіння з нагоди престольного свята Храму селища Верховина

22 грудня 2022 року, з нагоди престольного свята, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан із Архіпастирським візитом відвідав Храм Зачаття  Святою Праведною Анною Пресвятої Богородиці селища Верховина, Верховинського благочиння, де, у співслужінні духовенства, звершив першу Архієрейську Божественну Літургію українською мовою, читання Акафіста та Чин Малого освячення води.

Керуючого Коломийською Єпархією з короваєм, квітами та віршованими привітаннями зустрічали чисельні парафіяни й гості Храму та, під мелодійний передзвін, провели до Святині.

У притворі Храму Преосвященного Владику зустрів настоятель Храму прот. Ігор Рибенчук та запросив очолити святкове богослужіння.

Правлячому Архієрею за торжественною Божественною Літургією співслужили: благочинний Верховинського благочиння, настоятель Храму Святої Трійці села Ільці митр. прот. Дмитро Михавків; настоятель Храму Успіння Пресвятої Богородиці селища Верховина митр. прот. Юрій Стефлюк; настоятель Храму Покрови Пресвятої Богородиці села Красник митр. прот. Юрій Мануляк; настоятель Храму Різдва Пресвятої Богородиці села Криворівня митр. прот. Іван Рибарук; настоятель Храму Архістратига Михаїла села Стебні прот. Михайло Ливак; настоятель Храму Зачаття Праведною Анною Пресвятої Богородиці селища Верховина прот. Ігор Рибенчук; настоятель Храму Чуда Архістратига Михаїла села Замагора та Храму Вознесіння Господнього села Чорна Річка прот. Володимир Максим’юк; настоятель Храму Святого Пророка Іллі села Кривопілля прот. Петро Якіб’юк; настоятель Храму Перенесення мощей Святителя Миколая Чудотворця села Бережниця та Храму Святого Великомученика Іоана Сучавського присілка Устя ієрей Борис Мних та протодиякон Антон Трачук.

За урочистим богослужінням також молились: Голова Верховинської районної військової адміністрації Василь Петрович Бровчук та Голова Верховинської районної ради Юрій Юрійович Філипчук, Голова Верховинської селищної ради  Василь Миколайович Мицканюк та депутат Верховинської районної ради Андрій Михайлович Сухарчук.

Урочисте богослужіння своїм співом супроводжував церковний хор Храму Святої Тройці села Ільці під керівництвом  Володимира Богдановича Дутчака.

На Малому вході, з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, Його Преосвященство нагородив прот. Ігоря Рибенчука правом носіння Митри.

Після відпусту Єпископ Юліан виголосив повчальну проповідь, в якій зазначив: “Сьогодні всі ми щиро дякуємо Господу Богу за можливість переступити поріг цієї Святині та спільно об’єднатися навколо Престолу Божого та пригадати собі, що ми – єдиний народ, у нас спільна історія і ми дякуємо Богові навіть за ті випробовування, які переживаємо… Я щиро співчуваю тим, які сьогодні втрачають найрідніших. Можливо багато людей повторюють для вас слова: “не плач”, як колись перед наїнською вдовою, але ми не знайдемо достойних слів розради й підтримки, а тому  просимо у Бога, щоб Він дарував тим, хто має втрати, свою підтримку і любов… Потрібно пам’ятати, що для Бога немає померлих, а для нього всі є живими”.

Архіпастир також подякував  релігійній громаді Храму за доленосне та виважене рішення про приєднання до Православної Церкви України навесні цього року: “Сьогодні ми єднаємось навколо нашої Єдиної Помісної Православної Церкви. Нам усім належить її будувати і наповнювати. Нам  також потрібно  віру, традиції, обряди передавати нашим наступним поколінням. Тож сьогодні молімося до святих і праведних Якима і Анни, щоб за їхніми молитвами, Господь зміцнив наші сім’ї і родини та, щоб у них правильно виховувалося нове покоління українців”.

Далі Архіпастир привітав настоятеля та релігійну громаду Храму із престольним святом, а настоятеля ще й з отриманням найвищої богослужбової нагороди.

У свою чергу настоятель Храму митр. прот. Ігор Рибенчу висловив вдячність Архіпастирю за візитацію, щиру молитву, мудрі слова повчання та вручив святу просфору та букет білих троянд.

Завершилось торжественне богослужіння уставним Многоліттям, Чином Малого освячення води та Хресним ходом довкола Храму.

Short URL: http://www.kolvisnyk.com/?p=1612

Posted by on Гру 25 2022. Filed under ВСІ ВІСТІ, НОВИНИ ЄПАРХІЇ, ПОДІЇ ЦЕРКОВНОГО ЖИТТЯ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Останні публікації

Featured Links

    Пошук в архіві

    Пошук за датою
    Пошук за категорією
    Пошук з Google
    Увійти | Designed by Gabfire themes