Коломийський вісник

Урочисте Архієрейське богослужіння у величне свято Різдва Христового

7 cічня 2023 року, у величне свято Різдва Господа і Спасителя нашого Ісуса Христа, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, звершив торжественну Божественну Літургію Святителя Іоана Золотоустого.

Його Преосвященству за богослужінням співслужили: благочинний Коломийського міського благочиння  митр. прот. Василь Мізюк, ієрей Василь Деркач, ієрей Дмитро Гром, протодиякон Антон Трачук та диякон Назар Ягнич.

Після Євангельського благовістя митр. прот. Василь Мізюк зачитав Різдвяне Послання Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

В кінці богослужіння Архіпастир звернувся до присутніх зі словами зворушливої проповіді, в якій зазначив: “Час війни – це час непоправних втрат. Наш народ пережив щось подібне раніше: навіть залишилася особлива коляда про сумний святий вечір. Сумним  він є через те, що сім’ї і родини українців не можуть  воз’єднатися і разом славити Христа Спасителя. Але є духовне піднесення і радість через усвідомлення й відчуття, що Христос із нами. Україна обов’язково вистоїть, адже наш народ незламний і ми переможемо”.

Також Його Преосвященство  привітав усіх із величним святом Різдва Христового.

Далі від імені духовенства та вірних Коломийської Єпархії Правлячого Архієрея із Різдвом Христовим привітав митр. прот. Василь Мізюк та вручив Владиці святу просфору.

Також Єпископа Юліана Різдвяними колядками та подарунками привітав клір Кафедрального Собору та парафіяни.

Ввечері цього дня, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, Керуючий Коломийською Єпархією, у співслужінні духовенства, очолив святкову Всеношну з Літією.

Short URL: http://www.kolvisnyk.com/?p=1649

Posted by on Січ 8 2023. Filed under ВСІ ВІСТІ, НОВИНИ ЄПАРХІЇ, ПОДІЇ ЦЕРКОВНОГО ЖИТТЯ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Останні публікації

Featured Links

    Пошук в архіві

    Пошук за датою
    Пошук за категорією
    Пошук з Google
    Увійти | Designed by Gabfire themes