Коломийський вісник

Заупокійне богослужіння за спочилим схиархімандритом Піменом (Мензатюком) та презентація його книги “Чертог Твій бачу, Спасе мій, прикрашений”

Заупокійне богослужіння за спочилим схиархімандритом Піменом (Мензатюком) та презентація  його книги "Чертог Твій бачу, Спасе мій, прикрашений"

Заупокійне богослужіння за спочилим схиархімандритом Піменом (Мензатюком) та презентація  його книги "Чертог Твій бачу, Спасе мій, прикрашений"

13 червня 2020 року, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, із Архіпастирським візитом відвідав Храм Благовіщення Пресвятої Богородиці села Підгайчики, Коломийського благочиння, де, у співслужінні духовенства, очолив Парастас за у Бозі спочилим схиархімандритом Піменом (Мензатюком) в 40-й день від його упокоєння та благословив презентацію книги проповідей “Чертог Твій бачу, Спасе мій, прикрашений” авторства отця Пімена (Мензатюка).

На початку було відслужена Божественна Літургія, яку з благословення Преосвященного Єпископа Коломийського і Косівського Юліана, очолив благочинний Коломийського благочиння, настоятель Храму Благовіщення Пресвятої Богородиці села Підгайчики та Храму Різдва Пресвятої Богородиці села Малий Ключів митр. прот. Михайло Сметанюк у співслужінні духовенства.

Опісля у притворі Храму відбулася зустріч Правлячого Архієрея, під час якої митр. прот. Михайло Сметанюк запросив Його Преосвященство помолитись за спокій душі спочилого схиархімандрита Пімена та благословити презентацію його книги.

Далі Преосвященний Владика Юліан, на церковному подвір’ї, біля могили схиархімандрита Пімена, звершив Панахиду.

Архіпастирю за богослужінням співслужили: секретар Єпархіального Управління митр. прот. Юрій Бровчук; благочинний Коломийського благочиння митр. прот. Михайло Сметанюк; архімандрит Феогност (Бодоряк) (Івано-Франківсько-Галицька Єпархія); митр. прот. Іван Кузьмин; митр. прот. Петро Фурик; митр. прот. Микола Кравчук; митр. прот. Василь П’ятничук; митр. прот. Андрій Григорчук; митр. прот. Микола Лагодич (Чернівецько-Хотинська Єпархія); прот. Василь Лазарович; прот. Іван Михайленко; прот. Юрій Гушул; прот. Василь Ткачук; ієрей Анатолій Момот; ієрей Іван Венгрин та диякон Антон Трачук.

Після заупокійного богослужіння, у Храмі відбулась урочиста презентація книги проповідей “Чертог Твій бачу, Спасе мій, прикрашений”.

Спочатку благословити захід запросили Преосвященного Владику Юліана, який, характеризуючи видання проповідей отця схиархімандрита Пімена, зазначив, що за життя спочилий багато потрудився для розбудови Церкви Христової. Крім багатьох талантів, якими обдарував його Всещедрий Господь, по-особливому він просяяв талантом проповідництва. Слова його проповідей назавжди закарбовувались на скрижалях людського серця, заставляючи їх змінюватись та прагнути осягнути Царство Боже. Також Архіпастир подякував матері спочилого схиархімандрита Пімена пані Ользі та духовному наставнику – митр. прот. Михайлу Сметанюку.

Далі для присутніх на презентації були представлені виступи церковних хорів Храму Благовіщення Пресвятої Богородиці села Підгайчики та Храму Різдва Пресвятої Богородиці села Малий Ключів.

Також слово мав благочинний Коломийського благочиння митр. прот. Михайло Сметанюк, який подякував усім, хто долучився до появи даного видання проповідей.

На завершення презентації Керуючий Коломийською Єпархією вручив кожному присутньому примірник книги.

Джерело : https://kolomija.com

Short URL: http://www.kolvisnyk.com/?p=520

Posted by on Чер 15 2020. Filed under ВСІ ВІСТІ, НОВИНИ ЄПАРХІЇ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Останні публікації

Featured Links

    Пошук в архіві

    Пошук за датою
    Пошук за категорією
    Пошук з Google
    Увійти | Designed by Gabfire themes