Коломийський вісник

Молебень за переможний мир в Україні в день відзначення 29-ї річниці Незалежності України

24 серпня 2020 року, в день відзначення 29-ї річниці Незалежності України, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, був відслужений Молебень за переможний мир в Україні.

Богослужіння очолив Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан.

Правлячому Архієрею під час Молебню співслужили: секретар Єпархіального Управління митр. прот. Юрій Бровчук; благочинний Коломийського міського благочиння митр. прот. Василь Мізюк; митр. прот. Володимир Озарчук; старший військовий капелан Коломийської Єпархії митр. прот. Михайло Возняк; економ Коломийської Єпархії прот. Роман Лазарук; прот. Тарас Мойсюк; керівник прес-служби Коломийської Єпархії прот. Віталій Козак; ієрей Василь Бойчук; ієрей Анатолій Момот та ієрей Юрій Кадинський.

Під час богослужіння співав Архієрейський Хор Кафедрального Собору під керівництвом Ольги Вікторівни Сілкіної.

Після відпусту Його Преосвященство звернувся до присутніх зі словом, в якому привітав усіх із 29-ю річницею Незалежності України, зазначивши, що свобода – це великий дар, якого Господь сподобив кожну людину, створивши її на Свій Образ та Подобу.

“Ворог роду людського – диявол намагається різними гріховними способами поневолити людину. Також він робить все, щоб одні народи поневолювали інші. Бачимо, що й український народ на своєму історичному шляху не раз був поневолений і зараз змушений боротись із ворогом, відстоюючи свою Незалежність”, – наголосив Архіпастир.

Також Єпископ Юліан подякував присутньому на богослужінні відомому благодійнику Станіславському Богдану Миколайовичу та усім, хто в цей день прийшов до Кафедрального Собору, щоб помолитись за переможний мир в Україні.

На завершення, Преосвященний Владика Юліан привітав Директора Коломийського медичного коледжу – Василя Петровича Васкула із Днем Народження, яке той святкує сьогодні, подякував за активну співпрацю і підтримку в проведенні спільних проектів й заходів та, з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, нагородив його високою церковною нагородою – Медаллю Архістратига Михаїла.

У свою чергу Василь Петрович подякував Архіпастирю за нагороду, щирі слова привітання та вручив букет квітів.

Джерело : https://kolomija.com/

Short URL: http://www.kolvisnyk.com/?p=594

Posted by on Сер 25 2020. Filed under ВСІ ВІСТІ, НОВИНИ ЄПАРХІЇ, ПОДІЇ ЦЕРКОВНОГО ЖИТТЯ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Останні публікації

Featured Links

    Пошук в архіві

    Пошук за датою
    Пошук за категорією
    Пошук з Google
    Увійти | Designed by Gabfire themes