Коломийський вісник

Преосвященний Владика Юліан здійснив освячення нового Храму Трьох Святителів у селі Біла Річка

22 вересня 2020 року, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, із Архіпастирським візитом відвідав Храм Трьох Святителів села Біла Річка, Верховинського благочиння, де, у співслужінні духовенства, звершив освячення новозбудованої Святині, Архієрейську Божественну Літургію, читання Акафіста та Чин Малого освячення води.

Правлячого Архієрея із короваєм, квітами та віршованими привітаннями зустріли парафіяни та гості Храму, які із нетерпінням очікували на приїзд свого Архіпастиря та, під мелодійний передзвін, провели до Святині.

У притворі Храму Його Преосвященство зустрів настоятель Храму прот. Василь Попадюк та запросив освятити новозбудовану Святиню та звершити в ній торжественне богослужіння.

Перед початком Божественної Літургії Владика Юліана здійснив Чин освячення нового Храму.

Керуючому Коломийською Єпархією за богослужінням співслужили: благочинний Верховинського благочиння, настоятель Храму Пресвятої Тройці села Ільці митр. прот. Дмитро Михавків; настоятель Храму Чуда Архістратига Михаїла села Черемошна та Храму Трьох Святителів села Біла Річка прот. Василь Попадюк; настоятель Храму Святителя Миколая Чудотворця села Стебні прот. Михайло Ливак; настоятель Храму Успіння Пресвятої Богородиці села Гринява та Храму Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого села Пробійнівка прот. Ігор Фенчук; настоятель Храму Чуда Архістратига Михаїла села Замагора та Храму Вознесіння Господнього села Чорна Річка прот. Володимир Максим’юк; ієрей Юрій Шкіндюк та диякон Антон Трачук.

Під час Малого Входу Преосвященний Владика нагородив настоятеля Храму прот. Василя Попадюка високою богослужбовою нагородою – правом носіння митри.

Після відпусту Архієрей звернувся до присутніх зі словами повчальної проповіді, в якій нагадав історію свята Різдва Пресвятої Богородиці та розповів про подвиг віри праведних Прабатьків Йоакима та Анни. Також він торкнувся питання чудес у християнському розумінні.

Далі Архіпастир привітав настоятеля та релігійну громаду Храму із освяченням Святині, нагадавши значення Храму Божого в житті християнина та зауважив, що Чин освячення церкви є унікальним священнодійством із глибоким змістом та символізмом.

“Освячення Святині не часто відбувається та небагато віруючих мали змогу бути присутніми під час такої події. Освячення Храму – це історична й важлива духовна подія не тільки в житті села Біла Річка, але й в житті всієї Верховинщини”, – наголосив Владика Юліан.

Єпископ Юліан зазначив, що в нелегкий час громада на чолі з настоятелем наважились на побудову Святині, але завдяки праці, молитві й Божому Благословенню спільно досягла бажаної мети.

Далі, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України, Керуючий Коломийською нагородив релігійну громаду Храму Благословенною Митрополичою Грамотою.

Також Архіпастир привітав митр. прот. Василя Попадюка із високою церковною нагородою, нагадавши про її символічне та побажав з іще більшою ревністю служити Церкві Христовій.

У свою чергу настоятель Храму подякував Правлячому Архієрею за візит, освячення Святині, свято молитви та високу богослужбову нагороду.

Даруючи Владиці букет квітів, отець Василь Попадюк зазначив: “Квіти – це видима подяка, а в серці – подяка невидима, яка перевершує зовнішні дари”.

Завершилось урочисте богослужіння уставним Многоліттям та Чином Малого освячення води, після чого, Архіпастир вітаючи з величний Ювілеєм, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, нагородив Голову Верховинської районної ради Івана Юрійовича Шкіндюка Медаллю Святого Великомученика Юрія Переможця.

Джерело : kolomija.com

Short URL: http://www.kolvisnyk.com/?p=623

Posted by on Вер 23 2020. Filed under ВСІ ВІСТІ, НОВИНИ ЄПАРХІЇ, ПОДІЇ ЦЕРКОВНОГО ЖИТТЯ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Останні публікації

Featured Links

    Пошук в архіві

    Пошук за датою
    Пошук за категорією
    Пошук з Google
    Увійти | Designed by Gabfire themes