Коломийський вісник

Урочисте відкриття та освячення оновленого Музею Писанкового розпису в місті Коломия

22 жовтня 2020 року, в місті Коломия, відбувся урочистий захід з нагоди урочистого відкриття та освячення оновленого Музею Писанкового розпису.

З благословення Преосвященного Єпископа Коломийського і Косівського Юліана, у святковому заході прийняли участь: благочинний Коломийського міського благочиння митр. прот. Василь Мізюк, прот. Василь Юрчук, ієрей Василь Бойчук, ієрей Анатолій Момот, ієрей Іван Венгрин, ієромонах Осія (Лещишак) та духовенство краю.

На початку до присутніх звернулась Генеральний директор Національного музею Гуцульщини та Покуття ім. Йосафата Кобринського міста Коломиї Ярослава Юріївна Ткачук, яка подякувала меценатам, благодійникам та усім присутнім за допомогу у проведенні відновлюваних робіт головної візитівки міста.

Опісля до слова був запрошений головний ініціатор проекту відновлення Музею, відомий меценат та благодійник, депутат Івано-Франківської обласної ради – Богдан Миколайович Станіславський. У своєму слові Богдан Миколайович подякував усім присутнім за участь у відкритті Музею Писанки та зазначив, що дана подія стане початком нових та якісних змін у житті нашої писанкової Коломиї.

Далі присутнім духовенством було звершено освячення оновленого приміщення Музею.

Після відпусту зі словом до присутніх звернувся митр. прот. Василь Мізюк, який подякував усім, хто долучився до відновлення Музею, зокрема ініціатору відновлення – благодійнику Богдану Миколайовичу Станіславському, який є людиною слова й завжди доводить до логічного завершення розпочате та побажав, щоб цей символ Воскресіння – Писанка, завжди нагадувала нам про Божу присутність у нашому житті.

Також священик передав присутнім вітання і молитовне благословення від Преосвященного Владики Юліана.

Завершилось урочисте дійство світловим шоу.

Джерело :https://kolomija.com

Short URL: http://www.kolvisnyk.com/?p=664

Posted by on Жов 23 2020. Filed under ВСІ ВІСТІ, НОВИНИ КОЛОМИЇ ТА РЕГІОНУ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Останні публікації

Featured Links

    Пошук в архіві

    Пошук за датою
    Пошук за категорією
    Пошук з Google
    Увійти | Designed by Gabfire themes