Коломийський вісник

Владика Юліан взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Гідності та Свободи в місті Коломия

21 листопада 2020 року, біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні міста Коломиї, відбулось урочисте відзначення Дня Гідності та Свободи.
В пам’ятному заході взяв участь Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан.

Урочистості розпочалися покладанням квітів представниками влади до стелли Героям Небесної Сотні і Небесної Гвардії.

Після цього до присутніх зі словом звернувся Голова Коломийської ОТГ – Богдан Миколайович Станіславський.

Далі Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан звершив заупокійну Літію за всіх, хто поклав своє життя за волю і незалежність України.

Архіпастирю під час заупокійного богослужіння співслужили: священики Собору Святого Апостола і Євангелиста Іоана Богослова міста Коломиї: ієрей Василь Бойчук та ієрей Анатолій Момот; клірик Кафедрального Собору Преображення Господнього міста Коломиї диякон Антон Трачук та духовенство краю.

Після відпусту Владика Юліан звернувся до присутніх зі словом, в якому зазначив, що відчуття власної гідності й прагнення свободи – це ті, Богом закладені якості, якими завжди характеризувалися українці.

“Події Помаранчевої революції і Революції Гідності назавжди вписані золотими літерами в історію сучасної української державності. В ті доленосні моменти українці продемонстрували незламність духу у відстоювання правди. Хто на стороні правди, той на стороні Бога і Бог допомагає таким людям”, – наголосив Архіпастир.

Також Його Преосвященство подякував сім’ям героїв за подвиг їхніх рідних та висловив побажання, щоб ідеї, проголошені під час революцій, стали реальністю.

У святковому заході також взяли участь: депутати Коломийської ОТГ та районної ради, ветерани АТО, громадськість.

Джерело :https://kolomija.com

Short URL: http://www.kolvisnyk.com/?p=703

Posted by on Лис 22 2020. Filed under ВСІ ВІСТІ, НОВИНИ ЄПАРХІЇ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Останні публікації

Featured Links

    Пошук в архіві

    Пошук за датою
    Пошук за категорією
    Пошук з Google
    Увійти | Designed by Gabfire themes