Коломийський вісник

Благочинний Надвірнянського благочиння взяв участь у відкритті першої сесії новообраної Надвірнянської міської ради

26 листопада відбулась перша сесія Надвірнянської міської ради 8 демократичного скликання, під час якої новообрані представники громади склали присяги.

Засідання сесії відбулось в залі засідань Надвірнянської районної ради, відкрив представник Надвірнянської міської територіальної виборчої  комісії Роман Пристай. В урочистому заході взяв участь благочинний Надвірнянського благочиння Коломийської Єпархії Православної Церкви України, настоятель храму Святого  Рівноапостольного Князя Володимира Великого м. Надвірна митр. прот. Олег Траско

 На початку засідання отець Олег разом з духовенством УГКЦ благословили роботу першої сесії Надвірнянської міської ради 8 скликання.

Перші питання порядку денного – про визнання повноважень міського голови та депутатів Надвірнянської міської ради. Відповідно до Постанови Надвірнянської міської територіальної виборчої комісії №106 від 20.11.2020 р. на посаду Надвірнянського міського голови вчетверте обрано Зіновія Андрійовича, який набрав 62,24% голосів виборців. Після складання присяги та вручення міському голові посвідчення, Зіновій Андрійович у своєму виступі зазначив: «Цей день має ввійти у нашу історію, як день змін, котрі покликані згуртувати, об’єднати нашу роботу. Коли кожен з нас дав свою згоду вірно служити громадянам нашого краю. Рік, що вже добігає до свого календарного завершення видався досить непростим та складним. Перед усіма нами постали такі виклики, з якими світ ще не стикався. Проте, завдяки ефективній та злагодженій роботі нам вдалось гідно і достойно їх вирішити.» Міський голова висловив щиру подяку медикам, захисникам Батьківщини, представникам влади, колегам, депутатам, кожному виборцю та жителю Надвірнянської ОТГ за довіру, підтримку та розуміння, голові та всім представникам Надвірнянської МТВК за проведену роботу по обранню депутатів Надвірнянської міської ради та міського голови. Зіновій Андрійович привітав новообраних депутатів та наголосив, що для кожного з нас завжди були, є і будуть в пріоритеті інтереси громади. «Ми повинні проявити максимальну згуртованість і уже спільно, крок за кроком боротись із викликами, що постануть перед жителями нашої громади. Надвірнянська об’єднана громада має всі перспективи розвиватися і  розбудовуватися, бути фінансово спроможною. Головне – мати велике бажання працювати на благо громади. І нехай нам в цьому помагає Бог!» На завершення новообраний голова  попросив вшанувати хвилиною мовчання загиблих учасників російсько-української війни, Героїв Небесної Сотні, Героїв Базару, жертв голодоморів та політичних репресій, тих, хто поклав своє життя у боротьбі за свободу, всіх Героїв України.

Після виступу Зіновій Андрійович перейшов до головування на сесії. Відповідно до постанов Надвірнянської МТВК депутатами Надвірнянської міської ради обрано 34 депутати від 7 політичних партій. Новообрані депутати  склали присягу, яку зачитав найстарший за віком депутат Володимир Чуприна. Депутати скріпили присягу своїми підписами, а міський голова вручив посвідчення.

Після урочистої частини новообранці розпочали розгляд порядку денного. Після затвердження тимчасової лічильної комісії, депутати приступили до обрання таємним голосуванням секретаря міської ради. Ним вкотре обраний Тарас Пекарський.

Згідно рішень депутатів внесено зміни в структуру та штатний розпис Надвірнянської міської ради та створення фінансове управління. Також обрано заступників міського голови: Олега Йосипенка (заступник міського голови з питань інфраструктури та житлово-комунального господарства), Ігор Писклинець (заступник міського голови з питань фінансово-економічного і соціального розвитку), Ярослав Гундяк (заступник міського голови з питань освіти, соціального захисту, охорони здоров’я, культури і спорту), а також Олег Антонюк (керуючий справами виконавчого комітету міської ради).

Створено постійні комісії міської ради, затверджено їх склад та обрано голів. Відповідними рішеннями розпочато процедуру реорганізації сільських рад шляхом приєднання до Надвірнянської міської ради, а також Положення про акти обстеження та інші документи, що складають депутати і уповноважені особи міської ради. Останнім питанням порядку денного депутатами створено тимчасову робочу групу по розробці проекту Регламенту роботи міської ради та положень про постійні комісії ради.

Завершили сесію виконанням Державного Гімну України.

Джрело : Надвірнянська міська рада

Short URL: http://www.kolvisnyk.com/?p=708

Posted by on Лис 28 2020. Filed under ВСІ ВІСТІ, НОВИНИ ПРИКАРПАТТЯ, СУСПІЛЬНІ НОВИНИ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Останні публікації

Featured Links

    Пошук в архіві

    Пошук за датою
    Пошук за категорією
    Пошук з Google
    Увійти | Designed by Gabfire themes