Коломийський вісник

Паломництво до Манявського монастиря

15 квітня 2021 року, з благословення Високопреосвященного Митрополита Івано-Франківського і Галицького Іоасафа, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, разом із духовенством та вірними Коломийської Єпархії здійснили паломництво до Манявського Хресто-Воздвиженського чоловічого монастиря, де Його Преосвященство очолив Літургію Ранішосвячених Дарів, молитовно відзначивши 10-ту річницю свого чернечого постригу.

Керуючому Коломийською Єпархією за богослужінням співслужили: секретар Єпархіального Управління митр. прот. Юрій Бровчук, прот. Тарас Мойсюк, економ Коломийської Єпархії прот. Роман Лазарук, керівник прес-служби Єпархії прот. Віталій Козак, працівник Єпархіального Управління ієрей Василь Бойчук, завідувач Канцелярією Єпархіального Управління ієрей Іван Венгрин, ієрей Михайло Гергелюк та диякон Антон Трачук. Також, богослужіння своїми віртуозним співом озвучувала регент Архієрейського Хору Кафедрального Собору – Сілкіна Ольга Вікторівна.

Після відпусту від імені духовенства та вірних Коломийської Єпархії Владику Юліана із 10-ю річницею чернечого постригу привітав секретар Єпархіального Управління митр. прот. Юрій Бровчук, який наголосив, що є глибоко символічним, що майбутній Правлячий Архієрей Коломийської Єпархії приймав свій чернечий постриг саме на Івано-Франківщині. Отець секретар побажав Владиці Господньої помочі та опіки Матері Божої в подальшій праці задля процвітання Коломийської Єпархії й користі Церкви Христової та вручив пам’ятні подарунки.

Від імені духовенства та парафіян Кафедрального Собору Преображення Господнього міста Коломиї Правлячого Архієрея привітав клірик Собору прот. Тарас Мойсюк та вручив букет білих троянд та подарунок.

Також до привітань приєднався Священноархімандрит Обителі, Високопреосвященний Митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф, який побажав Єпископу Юліану довгих і благословенних років служіння на Коломийській Кафедрі та, “за значний вклад і плідну працю на ниві утвердження Православ’я на Прикарпатті й з нагоди 10-річчя постригу в монашество”, нагородив Владику Юліана Медаллю Святих Преподобних Іова та Феодосія Манявських.

У свою чергу Керуючий Коломийською Єпархією подякував усім за щирі слова привітань, побажань і подарунки та поділився своїми спогадами про те, як десять років тому, в цій Святій Обителі, він прийняв чернечий постриг. Преосвященний Владика зазначив, що кожна мить цієї події назавжди закарбувалася в його пам’яті.

Він переконаний, що до цього особливого шляху християнина кличе Сам Господь, Який і дає своєму обранцю сили достойно нести подвиг духовного життя.

Єпископ Юліан зазначив, що він щиро вдячний Богові за Його благий Промисел по відношенню до нього, вдячний духовенству та вірним Коломийської Єпархії за те, що спільно подорожуючи дорогою земного життя, підтримують один одного молитвою та допомагають долати різноманітні перешкоди і випробовування на шляху спасіння.

Також Архієрей висловив слова вдячності архіпастирям: Митрополиту Львівському і Сокальському Димитрію, який здійснив Чин постригу та Митрополиту Івано-Франківському і Галицькому Іоасафу, з благословення якого здійснено постриг в Манявському монастирі, адже саме вони стали першими наставниками і порадниками у цьому особливому подвигу.

Після завершення богослужіння вірні відвідали храми монастиря та приклались до місцевих святинь.

Про історію, храми та святині Обителі паломникам люб’язно розповіли Священноархімандрит обителі Митрополит Іоасаф та намісник монастиря архімандрит Герасим.

Серед паломницької групи також молились: член Єпархіальної Ради Коломийської Єпархії, відомий благодійник та підприємець – Дмитро Дмитрович Нагірняк; перший заступник Коломийського міського голови (2010-2015) – Тарас Орестович Яворський.

джерело : kolomija.com

Short URL: http://www.kolvisnyk.com/?p=803

Posted by on Кві 17 2021. Filed under ВСІ ВІСТІ, НОВИНИ ЄПАРХІЇ, ПОДІЇ ЦЕРКОВНОГО ЖИТТЯ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Останні публікації

Featured Links

    Пошук в архіві

    Пошук за датою
    Пошук за категорією
    Пошук з Google
    Увійти | Designed by Gabfire themes