Коломийський вісник

Урочистості з нагоди 150-ліття від Дня народження Василя Стефаника в місті Коломия

14 травня 2021 року, з нагоди відзначення 150-ліття від Дня народження великого українського письменника – Василя Стефаника, на подвір’ї ліцею №1 міста Коломиї, відбулось урочисте відкриття й освячення скверу та наріжного каменя під будівництво пам’ятника видатному письменнику-новелісту.

З благословення Преосвященного Єпископа Коломийського і Косівського Юліана, в святковому заході взяли участь: благочинний Коломийського міського благочиння митр. прот. Василь Мізюк, працівник Єпархіального Управління прот. Василь Бойчук та завідувач Канцелярією Єпархіального Управління ієрей Іван Венгрин.

Урочисте відкриття розпочалось виконанням Духовного Гімну України: “Боже Великий Єдиний”.

Далі ведучими свята була розкрита біографія письменника, яка супроводжувалась декламуванням поезії та мистецькими виступами учнів навчального закладу.

Після цього присутнє духовенство освятило наріжний камінь майбутнього пам’ятника Василю Стефанику.

Після відпусту до присутніх звернувся митр. прот. Василь Мізюк, який закликав наслідувати приклад жертовності й любові до ближніх видатного письменника та передав присутнім вітання і молитовне благословення від Преосвященного Владики Юліана.

Також до слова був запрошений Голова Коломийської ОТГ Богдан Миколайович Станіславський, який подякував кожному, хто долучився до створення скверу та нагородив відзнаками найактивніших працівників.
На завершення директор ліцею №1 Мирослав Васильович Граб подякував усім присутнім за участь у святкуванні та допомогу у збереженні пам’яті геніального мислителя та поета нашого краю – Василя Семеновича Стефаника.

Джерело : kolomija.com

Short URL: http://www.kolvisnyk.com/?p=855

Posted by on Тра 17 2021. Filed under ВСІ ВІСТІ, НОВИНИ КОЛОМИЇ ТА РЕГІОНУ, СУСПІЛЬНІ НОВИНИ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Останні публікації

Featured Links

    Пошук в архіві

    Пошук за датою
    Пошук за категорією
    Пошук з Google
    Увійти | Designed by Gabfire themes