Коломийський вісник

Владика Юліан взяв участь у відкритті фотовиставки пам’яті Василя Пилип’юка “Це – моя Україна”

17 серпня 2021року, в Музеї Писанкового розпису міста Коломиї,  відбулось урочисте відкриття фотовиставки пам’яті видатного українського фотохудожника, лауреата Національної премії України ім. Т. Шевченка – Василя Пилип’юка.

У мистецькому заході взяв участь Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан.

На початку заходу до слова та благословення запросили духовенство.

Звертаючись до присутніх, Преосвященний Владика Юліан закликав усіх помолитись за спокій душі спочилого Василя Пилип’юка, а потім поділився спогадами про геніального фотографа, якого знав особисто.

Архієрей наголосив, що пан Василь мав великий талант від Бога, адже саме Господь дає талановитим людям звертати увагу на такі речі, які нам здаються звичними і не вартими уваги.

Також Його Преосвященство зазначив, що Василь Пилип’юк був геніальною людиною, яка безмежно любила свій край та Україну і прагнув показати красу рідної Держави не тільки українцям, але й цілому світу.

Далі слово мав: Коломийський міський Голова Богдан Станіславський, депутат Івано-Франківської обласної ради Орися Книшук та друзі й колеги відомого фотографа.

Опісля для відвідувачів мистецького заходу було представлено фільм про життєвий шлях знаного фотографа.

Наприкінці заходу присутні мали змогу огляну чисельні фотоальбоми Василя Пилип’юка.

На урочистому заході Преосвященного Владику Юліана супроводжували: керівник прес-служби Коломийської Єпархії прот. Віталій Козак та протодиякон Антон Трачук.

Джерело

Short URL: http://www.kolvisnyk.com/?p=967

Posted by on Сер 17 2021. Filed under ВСІ ВІСТІ, НОВИНИ КОЛОМИЇ ТА РЕГІОНУ, СУСПІЛЬНІ НОВИНИ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Останні публікації

Featured Links

    Пошук в архіві

    Пошук за датою
    Пошук за категорією
    Пошук з Google
    Увійти | Designed by Gabfire themes